HEMEN TIKLA ARA
0 212 233 09 99
ÜCRETSİZ WHATSAPP
BİLGİ HATTI

İspanyolca kelimeler

SDM Dil Okulu Seviye Tespit Sınavları İngilizce Almanca İspanyolca Fransızca Çince İtalyanca Rusça Yunanca Portekizce Farsça Arapça Türkçe

Arkadaşlarınızla birlikte yeni açılan kafeteryada kahve eşliğinde sohbet ediyor ve günün yorgunluğunu çıkartıyorsunuz. Bir ara, yan masada oturan neşeli İspanyol grubun konuşmalarına kulak veriyorsunuz ve bu dili bilmemenize rağmen ne konuştuklarını anlıyorsunuz. Üstelik sadece siz de değil, kız arkadaşınız da hayretle kaşlarını kaldırıp, “İngilizce mi konuşuyorlar?” diyor. Gerçek olan şu ki, yan masada oturan grup kesinlikle İspanyolca konuşuyor. Fakat konuşmaları çok tanıdık geliyor ve kendi kendinize sormaya başlıyorsunuz, “Bu kelimeleri tanıyor olabilir miyim?” Makalemize başlamadan önce sorunuza cevap verelim: “Evet, tanıyorsunuz!”

 

Aslında, kulağınıza çalınan sözcükler İspanyolca değil, en azından bir zamanlar İspanyolca değillerdi! Yan masadakilerin kendi aralarında neler konuştuğunu anlamanızın tek bir nedeni var: İspanyolcanın İngilizceden ödünç aldığı kelimeler! Öyleyse seyahatinizde bazı deyimleri ya da ifadeleri, restoranlarda kullanılan kelimeleri ve diğerlerini anlayabilir hatta bir Arjantinli, Meksikalı, Ekvatorlu ya da İspanyol aksanına yakın konuşabilir ve bazı tanıdık İngilizce kelimeleri kullanabilirsiniz.

Bu durumda yapmanız gereken tek şey, “Loanword”leri yani, başka dilden ödünç alınan kelimeleri öğrenmektir.

 

Ödünç kelimeler

Dünya üzeride konuşulan pek çok dilin birbirinden ödünç kelimeler aldığı gizli bir bilgi değildir. Günlük hayatımızda kullandığımız yüzlerce kelimenin farklı dillerin başlangıcına dayanan kökleri vardır ve çoğu zaman bu kök, ortak bir referansa işaret eder. İnsanlık tarihi boyunca birbirleriyle etkileşim gösteren diller, yüzyılımızda da birbirleriden ödünç kelimeler almaya devam ediyor. Bir dilden alınan ve diğer bir dilde kullanılan bu kelimeler, İngilizcede “Loanwords” olarak adlandırılıyor.

Daha spesifik olarak, başlangıçta İngilizceden gelen kelimeleri arayabiliriz ki onlar diğer diller tarafından “Anglicisms”den ödünç alınmıştır. Anglicisms, bu kelimelerin İngilizce kökenli olduğunu gösterir.

Yeni kelimelerin öğrenilmesini ve hatırlanmasını kolaylaştırdığı için diğer dillerden ve özellikle Anglicisms’den alınan kelimeler önemlidir. Sonuçta, İngilizce kelimeyi zaten biliyorsunuz, bu yüzden İspanyolcada aynı kelimeyi ezberlemek çok daha kolay olacaktır.

Aşağıdaki listede yer alan kelimelerin hepsi İspanyolcaya İngilizceden geçmiştir. Kelimelerin bazıları İngilizceye yakınken diğerleri geleneksel İspanyolca ile yakınlık göstermektedir. Bununla birlikte tüm bu kelimeleri, iyi ve sağlam bir İspanyol aksanıyla telaffuz etmeniz gerektiğini unutmayın.

 

 

İspanyolcada sık kullanılan 68 İngilizce kelime

 

  1. PantyPanti
  2. SmokingEsmoquin
  3. Nylon/ Nailon
  4. Piercing
  5. Fútbol
  6. Básquetbol
  7. Tenis
  8. Hockey
  9. Rugby
  10. Waterpolo
  11. Golf
  12. Surf
  13. Footing
  14. Spinning
  15. Gol
  16. Tweet
  17. Email
  18. Post
  19. Chat
  20. Clic
  21. Link
  22.  Internet
  23.  Webcam
  24. DVD
  25. CD
  26. GPS
  27. PC
  28. FAQ
  29. Whiskey / Güisqui
  30.  Gin-tonic
  31. Bloody Mary
  32. Cocktail / Cóctel
  33. Sandwich / Sándwich Sanduche
  34. Beicon Béicon / Bacón
  35. Picnic / Pícnic
  36. Yankee / Yanqui
  37. Snob / Esnob
  38. Gángster
  39. Hooligan
  40. Hippy
  41. Hacker
  42. Líder
  43. Barman
  44. Rocker / Rockero
  45.  Jazz
  46. Funk
  47. Blues
  48. Pop
  49. Punk
  50. House
  51. Heavy
  52. Breakdance Breikdans
  53. Bar
  54. Club
  55. Pub
  56. Camping / Cámping
  57. Parking / Párking
  58. Bestseller Béstseller
  59. Comic / Cómic
  60. Hobby
  61. Boicot
  62. Bol
  63. Bypass / By-pass
  64. Overbooking
  65. Marketing
  66. Catering / Cátering
  67. Zapping
  68. OK

 

Scroll to Top
Scroll to Top