HEMEN TIKLA ARA
0 212 233 09 99
ÜCRETSİZ WHATSAPP
BİLGİ HATTI

2023 Rusça Kursu

SDM Dil Okulu Seviye Tespit Sınavları İngilizce Almanca İspanyolca Fransızca Çince İtalyanca Rusça Yunanca Portekizce Farsça Arapça Türkçe

Günümüz şartlarında eğitimin en önemli alanlarından bir tanesi de dil eğitimleri olarak bilinmektedir. Özellikle de yurtdışında yaygın olarak kullanılmakta olan ve uluslar arası olarak geçerliliği yüksek olarak bulunan diller ülkemizde de birçok kişi tarafından öğrenilmek istenmesi ile bilinmektedir. Bu diller arasında en fazla bilinenlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz ki Rusçadır.

Rusça Hint- Avrupa dil ailesine mensup bir dil olma özelliğine sahiptir. Hem alfabesi hem de dil kuralları bakımından diğer dillere ve kendi ana dilimize göre büyük farklılıklara sahip bir dil olma özelliği söz konusudur. Rusça Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmekte olan resmi dillerden bir tanesi olma özelliğini de göstermektedir. Aynı zamanda da dünya genelinde son derece fazla ülkede oldukça fazla kişi tarafından kullanılan yaygın bir dildir. Dünyada en fazla konuşulan 7. Dil olmasından ötürü de öğrenilmesi durumunda birçok avantaj sağlaması ile bilinmektedir.

Rusça, konuşulan diğer dillere oranla öğrenmesi daha zor bir dil olma özelliğine sahiptir. Bu durumun temel sebeplerinden bir tanesi Kiril alfabesinin kullanılması durumudur. Kendi ana dilimizin aksine farklı bir alfabenin kullanılıyor olması ise başlı başına dili öğrenirken zorluk yaşamamıza sebep olmaktadır. Aynı zamanda da Rusça da kelimelerin vurguları son derece önemli bir durumdur fakat, vurguların herhangi bir kuralı bulunmamaktadır. Bu sebeple de daha dili ilk kez öğrenirken vurguları doğru bir şekilde öğrenmek oldukça önemlidir. 2023 Rusça kursu tam da bu aşamada Rusçayı yeni öğrenmeye başlamakta olan kişiler ile ilgili olarak, son derece önem taşır. Eğitimin temelinden itibaren doğru olarak ilerlenmesi ve alanında uzman ve ana dil seviyesinde Rusça konuşabilen eğitmenler neticesinde, Rusçayı çok daha kısa süre içerisinde öğrenebilmeniz söz konusudur.

Rusça Kursunun Yararları

Rusça öğrenmek adına hem eğitim hem de mesleki anlamda büyük yararlar sağladığını belirtmeliyiz. Bu sebeple de birçok kişi Rusça kurslarını tercih etmektedir. Rusça kursunun yararları arasında ilk olarak söylenebilecek durumlardan birisi de eğitim gruplarının kalabalık olmaması durumudur. Kalabalık olmayan sınıflarda eğitmenler ile sürekli olarak iletişim içinde olmanız durumunda çok daha verimli ve akılda kalıcı bir eğitim almanızı sağladığı da aşikardır. Bu nedenle de kısa süre içerisinde hem Rusçanın dil kurallarını hem de vurgulamalarını doğru bir şekilde öğrenebilmeniz mümkündür.

Scroll to Top
Scroll to Top